fbpx

Wat heb je nodig om te dansen?

Welkom dansliefhebbers! Heb je je ooit afgevraagd wat je nodig hebt om die dansvloer te betreden en je moves te laten zien? Bij Rottier Dance Studio hebben we alle antwoorden voor je klaarstaan. Laten we eens kijken naar wat je moet weten voordat je begint te dansen.

Verschilt het per dansstijl wat je nodig hebt? 

Allereerst is het wel belangrijk om te weten welke dansstijl je gaat doen. Het verschilt namelijk enorm per dansstijl wat je exact nodig hebt op een les. Zo heb je bij modern of ballet hele andere kleding nodig dan voor hiphop of stijldansen. 

 

Kleding naar de dansles

De kleding is een van de belangrijkste aspecten als het gaat om dansen. Maar waarom? Het allerbelangrijkste is dat je de kleding fijn vindt om in te dansen. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel in de les staat en met meer vertrouwen aan de les kan beginnen.

De kleding verschilt per dansstijl. Bij dansstijlen zoals hiphop en breakdance draag je vaak een losse joggingsbroek en een beggy T-shirt.

Bij stijldansen en salsa wordt voornamelijk casual kleding gedragen. Tegenwoordig kan je bij veel dansscholen gewoon in je spijkerbroek naar de les toe komen en mag je ook op je sneakers dansen. Je hoeft dus niet extra nette kleding aan. (dit mag uiteraard wel als je hier prettig bij voelt).

 

De juiste dansschoenen 

Voor hiphop en breakdance is het vaak fijn om schoenen met wat extra grip te hebben. Vaak wordt op sneakers gedanst, omdat dit ook bij de muziek en kledingstijl van deze dansstijlen hoort.

Kijk wel altijd even goed naar het profiel van je schoenen! Als je profiel is weggesleten of als er veel zand en rommel tussen zit kan dit ervoor zorgen dat je schoenen enorm glad worden. Hierdoor kan je uitglijden tijdens het dansen. In het ideale geval hou je een set schoenen apart voor het dansen.

Voor stijldansen daarentegen wordt vaak aangeraden om niet op sneakers te dansen. Deze zijn juist weer te stroef, omdat je hier ander soort beweging bij maakt. Meestal zijn schoenen met een hak een goede keuze om mee te beginnen. Later kun je er altijd voor kiezen om professionele stijldans schoenen aan te schaffen. 

Bij dansstijlen zoals modern en ballet is dit weer geheel anders. Daarbij dansen ze bijvoorbeeld op spitzen of in sommige gevallen ook zonder schoenen. 

Mocht je twijfelen over welke schoenen je het beste aan kan doen, kan je dit altijd navragen bij je dansschool of bij je eerste dansles. Dan weet je zeker dat je goed zit! 

 

Welke spullen moet ik meenemen? 

Het is altijd fijn om wat extra spullen mee te nemen naar de les. Zo vinden sommige mensen het fijn om een petje op te hebben tijdens de hiphop les of een handdoekje bij de hand te hebben. Uiteraard zijn deze spullen niet verplicht om mee te nemen. 

Drinken hoef je bij ons geen zorgen om te maken, want dit kan je altijd op de locatie zelf halen. 

 

Wat heb ik nodig om thuis te dansen? 

Het kan natuurlijk dat je thuis gaat dansen. In dat geval adviseren we om een ruimte te kiezen waar je genoeg plek hebt om een stap naar links en naar rechts te doen.

Helemaal ideaal is als je ook nog een spiegel thuis hebt. Deze kun je namelijk gebruiken om naar jezelf te kijken. Dit helpt om je danspasjes te verbeteren en te controleren of je alles goed doet. 

Tenslotte is het goed om een speaker, koptelefoon of oortjes bij de hand te hebben. Het liefst draadloos, anders blijf je achter je snoer hangen tijdens het dansen. 

 

En het aller belangrijkste… 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk een goed humeur. Het is cliché, maar als je naar de dansles gaat wil je wel met een goed gevoel in de les staan. Dit maakt de les een stuk leuker en ook makkelijker. 

We hopen je op weg geholpen te hebben naar je eerste dansles. Mocht je nog niet een dansles gepland hebben staan, maar wil je het een keer proberen? Kom dan langs bij Rottier Dance Studio voor een gratis proefles