fbpx

Hiphop Jeugd

Hiphop don’t stop! Wat als een kleine cultuur in de Bronx van New York begon heeft in korte tijd de hele wereld veroverd. Ook in Nederland is de Hiphop/Streetdance dansvorm enorm populair. Dit komt omdat de jeugd zich erg kan vinden in de kledingstijl, muziekstijl en de manier van bewegingen, die zich kenmerken voor deze dansstijl/cultuur.

Tijdens de hiphop lessen die Rottier Dance Studio verzorgt houden we ons bezig met het aanleren en begrijpen van deze dansvorm. Het is namelijk veel meer dan alleen maar bewegen op muziek. Het is een mentaliteit, levenswijze en gevoel! Onze docenten zullen tijdens de lessen de leerlingen dan ook zo goed mogelijk leren hoe ze deze dansvorm kunnen beheersen!

Benieuwd of deze dansvorm bij je past? Meld je dan aan voor een gratis proefles.

Hiphop niveaus

Rottier Dance Studio geeft iedereen de mogelijkheid om te dansen op hun eigen niveau en tempo. Daarom richtten wij de hiphop jeugd lessen zo in dat ze uitdagend zijn voor zowel de beginnende als gevorderde dansers. Naast de beginners, intermediate en advanced lessen bieden wij ook nog de mogelijkheid om jaarlijks auditie te doen voor een van de wedstrijdteams.

Beginners, intermediate & advanced: Tijdens de lessen krijgt de danser verschillende choreografieën aangeleerd. Door middel van deze choreografieën worden de dansers zowel lichamelijk als mentaal getraind om bewegingen uit te voeren en te onthouden. Hoe hoger het niveau hoe moeilijker de choreografieën zijn.

Hiphop teams: Wil je nog meer uitdaging? Dat kan! Rottier Dance Studio organiseert 1 keer per jaar audities voor de verschillende wedstrijd teams binnen de dansschool. Deze teams dansen zowel nationale en internationale wedstrijden op hoog niveau.

Les opbouw

De Hiphop jeugd lessen worden gegeven door onze dansdocenten: Bohdy en Ohry Rottier, Jayd Barbosa en Annoeska v.d. Vijfeijken. Door hun jaren ervaring binnen de hiphop wereld weten ze precies hoe ze de jeugd op een positieve manier kunnen motiveren. Onze hiphop jeugd danslessen bestaan altijd uit 3 onderdelen:

Warming up
Een goede warming up is belangrijk vóór aanvang van het dansen! Zo voorkom je blessures.

Choreografie
In dit deel van de les werk je aan een choreografie. Dit wordt verdeeld over een aantal lessen

Cooling down
Met een cooling down voorkom je spierpijn en zorgen we dat je na de dansles goed tot rust komt.

Docenten

Lesrooster

Klik hier om ons volledige lesrooster te bekijken. 

Op zoek naar iets anders ?

Kom je er niet aan uit?

Neem gerust contact op voor overige vragen!

Heb je een specifieke vraag of kom je er niet helemaal aan uit? Rottier Dance Studio helpt je graag verder. Daarom zijn wij altijd telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 22:00 en kunt u mailen voor meer informatie over jouw dansles. Reageren we niet, dan proberen wij zo snel mogelijk contact op te nemen en antwoord te geven op jouw vraag.