fbpx

Stijldansen Volwassenen

Dansen is de manier om elkaar nog beter te leren kennen!

Ontsnap aan de dagelijkse sleur, stress, en spanning van het leven en geniet van het samen zijn door middel van stijldansen. Met één uurtje per week ervaar je deze belevenis en deel je samen iets unieks!

Met een gevarieerd lesprogramma leer je wekelijks nieuwe stappen die zowel intensief als uitdagend zijn. Deze stijldans lessen zijn speciaal ontwikkeld door Dancemasters en zorgen ervoor dat iedereen kan leren dansen op zijn eigen niveau. 

Met veel passie en enthousiasme gaan John en Lynda ervoor zorgen dat je samen leert dansen en nemen ze je elke week mee in deze gezellige en romantische wereld van het stijldansen.

Ben jij ook op zoek naar een leuke hobby voor jou en je partner? Meld je dan nu aan voor een gratis proefles!

Niveaus stijldansen

Rottier dance studio wil iedereen de mogelijkheid geven om te dansen op hun eigen niveau en tempo. Daarom richtten wij de stijldans lessen zo in dat ze uitdagend zijn voor beginnende dansers, maar ook leerzaam zijn voor de ”gevorderden” dansers. Na een volledig seizoen krijgt iedereen de kans om op een andere niveau door te stromen. De Niveaus die Rottier Dance Studio aanbiedt op het gebied van stijldansen zijn: beginners, brons, zilver, goud, goud ster, topklasse 1, topklasse 2 enz..

Beginner, brons en zilver: Tijdens deze niveaus leer je de basispassen van de 10 verschillende dansen die onder het stijldansen vallen. Deze 10 dansen zijn onder te verdelen in de categorieën “Latin” en “Ballroom”. Onder latin vallen de dansen: Cha Cha, Rumba, Samba, Paso Doble en Jive. Onder ballroom vallen de dansen: Quickstep (foxtrot), Engelse wals, Tango, Slowfox en Weense wals. Tijdens de verschillende niveaus leer je steeds meer en moeilijkere dansvormen uit dit lijstje.

Goud en hoger: Wil je nog meer uitdaging? Dat kan! Na het halen van de niveaus beginner, brons en zilver kun je doorgaan met goud en hoger. Tijdens deze niveaus gaan we verder bouwen op de basispassen die je inmiddels al hebt aangeleerd. Je krijgt meer diepgang, moeilijkere figuren en uitdaging per aangeleerd dans. Hoe hoger het niveau hoe moeilijker de passen zijn en hoe meer figuren je leert kennen.

Les opbouw

De stijldans lessen wordt gegeven door onze dansdocenten: John en Lynda Rottier. Daarbij worden zij ondersteunt door het assistenten tweetal Renee Westerman en Sander Wagemakers. Door meer dan 30 jaar ervaring weten John en Lynda precies hoe ze mensen moeten leren dansen op een leuke, leerzame en gezellig manier! Onze danslessen bestaan altijd uit 3 onderdelen:

Warming up
Warming up is door een aantal aangeleerde dansen door te dansen. Vervolgens een korte herhaling van de aangeleerde lesstof.

Aanleren danspassen
Je leert tijdens een les de basis van een nieuwe dans of een aanvullend figuur die in een dans gebruikt kan worden.

Vrij oefenen
De laatste 15 min krijg je de kans om verschillende dansen door te dansen en hier individueel vragen over te stellen.

Docenten

Lesrooster

Klik hier om ons volledige lesrooster te bekijken. 

Op zoek naar iets anders ?

Kom je er niet aan uit?

Neem gerust contact op voor overige vragen!

Heb je een specifieke vraag of kom je er niet helemaal aan uit? Rottier Dance Studio helpt je graag verder. Daarom zijn wij altijd telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 22:00 en kunt u mailen voor meer informatie over jouw dansles. Reageren we niet, dan proberen wij zo snel mogelijk contact op te nemen en antwoord te geven op jouw vraag.