Hiphop Jeugd

Hiphop don’t stop! Wat als een kleine cultuur in de Bronx van New York begon is in korte tijd uitgewaaid over heel de wereld. Ook in Nederland is Hiphop/Streetdance enorm populair. Dit komt omdat de jeugd zich erg kan vinden in de kledingstijl, muziekstijl en bewegingen die zich kenmerken voor deze dansstijl/cultuur. 

Tijdens de hiphop lessen die Rottier Dance Studio verzorgt houden we ons bezig met het aanleren en begrijpen van deze dansvorm. Het is namelijk veel meer dan alleen maar bewegen op muziek. Het is een mentaliteit, levenswijzen en gevoel! Onze docenten zullen tijdens de lessen de leerlingen dan ook zo goed mogelijk leren hoe ze deze dansvorm kunnen beheersen!  

Benieuwd of deze dansvorm bij je past? Meld je dan aan voor een gratis proefles. 

Hiphop teens niveaus

Rottier dance studio wil iedereen de mogelijkheid geven om te dansen op hun eigen niveau en tempo. Daarom richtten wij de hiphop jeugd lessen zo in, dat ze uitdagend zijn voor de gevorderde jeugd, maar ook haalbaar voor de beginnende dansers. Naast de beginners, intermediate en advanced lessen bieden wij ook nog de mogelijkheid om jaarlijks auditie te doen voor een van de wedstrijdteams. 

Beginners, intermediate & advanced:  Tijdens de lessen krijgt de danser verschillende choreografieën aangeleerd. Doormiddel van deze choreografieën worden de dansers lichamelijk en mentaal getraind om bewegingen uit te voeren en te onthouden. Hoe hoger het niveau hoe zwaarder de choreografieën zijn.

Hiphop teams: Wil je nog meer uitdaging? Dat kan! Rottier Dance Studio organiseert 1 keer per jaar audities voor de verschillende wedstrijd teams binnen de dansschool. Deze teams dansen nationale en internationale wedstrijden op hoog niveau.

Les opbouw 

De Hiphop jeugd lessen worden gegeven door onze dansdocenten: Ohry Rottier, Jayd Barbosa & Annoeksa v.d. Vijfeiken. Door hun jaren ervaring binnen de hiphop wereld weten ze precies hoe ze de jeugd kunnen motiveren op een positieve manier. Onze hiphop jeugd danslessen bestaan altijd uit 3 onderdelen:

Warming up

Goed warm worden is belangrijk tijdens het dansen! Zo voorkom je blessures.

Choreografie

In een aantal lessen leer je een complete dans van a/z met hulp van onze ervaren docenten.

Cooling down

Met een cooling down voorkom je spierpijn en zorgen we dat je na de dansles goed tot rust komt.

Docenten
Lesrooster

Klik hier om ons volledige lesrooster te bekijken. 

Op zoek naar iets anders ?

Kom je er niet aan uit?

Neem gerust contact op voor overige vragen!

Heb je een specifieke vraag of kom je er niet helemaal aan uit? Rottier Dance Studio helpt je graag verder. Daarom zijn wij altijd telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 22:00 en kunt u mailen voor meer informatie over jouw dansles. Reageren we niet, dan proberen wij zo snel mogelijk contact op te nemen en antwoord te geven op jouw vraag.