fbpx

Welke dansen leer je bij stijldansen?

welke dansen leer je bij stijldansen
Benieuwd welke dansen je leert bij stijldansen? Onze blog duikt in de dansvariaties binnen stijldansen, van klassiekers tot verrassende moves. Leer welke dansen je te wachten staan en waarom stijldansen zo'n levendige en gevarieerde ervaring biedt. Klaar om te swingen op de dansvloer? Laat ons je begeleiden door de verschillende danspassen en stijlen die deze dansvorm uniek maken!

Welke dansen zijn er binnen stijldansen?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat alle dansen binnen stijldansen onder te verdelen zijn in 2 groepen. Hieronder vertellen we je wat meer over deze 2 verschillende stijlen.

 

Latin dansen

Latin dansen staat ook wel bekend als de Latijns – Amerikaanse dansen. Latin dansen omvatten een verzameling energieke en gepassioneerde dansstijlen die voortkomen uit Latijns-Amerikaanse culturen. Deze dansvormen, zoals de Salsa, Bachata en Merengue, kenmerken zich door hun ritmische bewegingen, opzwepende muziek en sensuele flair.

 

Ballroomdansen

Ballroomdansen, ook wel standaard dansen, omvatten de gestileerde partnerdansen. Denk aan de wals, tango, foxtrot, quickstep en meer. Deze dansen benadrukken elegantie, precisie en synchronisatie tussen danspartners, met een focus op gestructureerde bewegingen en verfijnde techniek.

 

 

Welke dansen leer je bij stijldansen?

Er zijn enorm veel dansen die onder Latin en Ballroom vallen, maar er zijn een handje vol dansen die onder de groep “stijldansen” vallen. Er zijn in het totaal 10 dansen die onder de noemer “stijldansen” vallen. Dit format wordt ook wereldwijd gehanteerd voor alle wedstrijden.

Afhankelijk van hoeveel jaar je op stijldansen zit leer je een aantal van deze dansen. Hieronder vertellen we je meer over welke dansen je leert in welk jaar van onze cursussen (dit geldt ook bij de meeste andere dansscholen).

 

De dansen die je leert in het eerste jaar

In het 1e jaar focus je voornamelijk op de basispassen van een hoop dansen binnen de Latin en ballroom. De dansen die het meest gebruikelijk zijn om mee te starten in het eerste jaar zijn voor de Latin de cha cha cha, samba, rumba en jive. Daarnaast leer je de ballroom dansen: Engelse wals, foxtrot/quickstep en tango.

 

De dansen die je leert in het tweede jaar

In het 2e jaar focus je voornamelijk op het uitbreiden van je bestaande dansen. Zo krijg je verschillende variaties van passen uitgelegd voor bijvoorbeeld de rumba. Hierdoor kun je afwisselen tussen verschillende passen waardoor het nog leuker wordt om de dansvloer op te gaan!

 

De dansen die je leert vanaf het derde jaar

Ten slotte in het 3e en 4e jaar leer je de gevorderde dansen. Deze zijn moeilijker vanwege hun ingewikkelde dansroutines en verschillende tellingen. Dit zijn de Slow foxtrot, Weense Wals en de Paso Doble.

Ook krijg je in de vervolgcursussen nog meer variaties uitgelegd tot dat je een compleet uniek programma kan maken en de dansvloer helemaal kan veroveren. En voor de echte fanatiekelingen kun je natuurlijk ook nog wedstrijden mee gaan doen.

 

 

Alle stijldansen op je rijtje

Hieronder hebben we nogmaals alle stijldansen voor je op een rijtje gezet die je leert gedurende de verschillende jaren van een stijldans cursus:

Latin:

  • Cha Cha Cha
  • Rumba
  • Jive
  • Samba
  • Paso Doble

 

Ballroom:

  • Engelse Wals
  • Foxtrot/Quickstep
  • Tango
  • Slow Foxtrot
  • Weense Wals


Begint je lichaam al te dansen als deze blog leest en wil je het zelf eens proberen? Dat kan! Bij Rottier Dance Studio bieden wij een gratis proefles aan om zelf eens de sfeer en feeling te proeven van stijldansen. Vraag hier nu je gratis proefles aan.