fbpx

welke dans is in een snelle driekwartsmaat?

welke dans is in een snelle driekwartsmaat?

Welke dans is in een snelle driekwartsmaat? Een dans die vaak wordt gedanst op een snelle driekwartsmaat is de Weense wals. De wals wordt traditioneel gedanst op muziek met een 3/4-maatsoort, waarbij dansers bewegingen maken in een gelijkmatig tempo van drie tellen per maat. De wals heeft door de geschiedenis heen verschillende vormen aangenomen, waaronder […]

Welke dans is in een snelle driekwartsmaat?

Een dans die vaak wordt gedanst op een snelle driekwartsmaat is de Weense wals. De wals wordt traditioneel gedanst op muziek met een 3/4-maatsoort, waarbij dansers bewegingen maken in een gelijkmatig tempo van drie tellen per maat.

De wals heeft door de geschiedenis heen verschillende vormen aangenomen, waaronder de Weense wals, de Engelse wals en de klassieke wals. Elk type wals heeft zijn eigen specifieke kenmerken en stijl, maar ze behouden allemaal het kenmerkende 3/4-ritme dat het hart van de dans vormt.

Kenmerkend voor de wals is de driekwartsmaat, wat betekent dat de muziek wordt geteld in groepen van drie tellen per maat, vaak aangegeven als “één, twee, drie” of “een-twee-drie”. Deze ritmische structuur biedt dansers de mogelijkheid om soepele, golvende bewegingen te maken terwijl ze over de dansvloer bewegen.

 

Op welke muziek kan je deze snelle driekwartsmaat het beste uitvoeren?

Een aantal favoriete en herkenbare nummers waarop deze sneller driekwartsmaat dans op wordt uitgevoerd zijn de:

  • Harry Potter – Main Theme Song
  • Game of Thrones – Main Theme Song
  • Kelly Clarkson – Breakaway
  • Anastasia – Once upon a December

Natuurlijk zijn er nog veel meer nummers waar je deze dans op kan dansen. Zo zijn er enorm veel klassieke nummers te vinden en daarnaast nog een hoop Cover platen. Ook kun je met een beetje creativiteit ook op andere bekende nummers dansen zoals Pirates of The Carribean Theme song en Dans Macabre van de Efteling. Deze zijn wat sneller dan gebruikelijk, maar kan je in tempo wat naar beneden schroeven en is het prima dansbaar.

 

Waar kan ik deze snelle driekwartsmaat dans leren?

Als je de Weense wals wilt leren adviseren we wel op naar een echte stijldans dansschool te gaan. Dit is namelijk een gevorderde stijldans les die meestal wordt aangeleerd rond het 3e of 4e lesjaar van een stijldans cursus. Benieuwd welke dansen je nog meer leert in een stijldanscursus klik hier.

Lijkt het je leuk om een start te maken met jouw danscarrière en te starten met stijldansen? Vraag dan nu gratis een proefles aan bij Rottier Dance Studio en kom gezellig langs. Klik hier voor je gratis proefles.