fbpx

Over ons

Rottier Dance Studio

Rottier Dance Studio is al sinds 1986 een begrip in Roosendaal.

Rottier Dance Studio is een van de grootste dansscholen in Brabant. Wat begon als een stijldans dansschool is uitgegroeid tot  een allround dansschool waar de volgende dansstijlen worden gegeven: Stijldansen, Hiphop/ streetdance, Peuterdans, Kleuterdans, Breakdance, Salsa en Swing. Rottier is een dansschool waar niet alleen de kwaliteit van de lessen, maar ook de gezelligheid tijdens de lessen belangrijk is. 

Dansles voor iedereen!

Naast “social dancing” bestaat er bij Rottier Dance Studio ook de mogelijkheid te dansen op een hoger niveau nl. het wedstrijddansen. Rottier Dance Studio heeft hiervoor een speciaal Stijldans wedstrijdteam met meerdere paren die zowel regionaal als landelijk meerdere titels op hun naam hebben staan.  Rottier Dance Studio heeft ook een aantal hiphop wedstrijdteams die zowel aan regionale, landelijke en internationale wedstrijden deelnemen.

Bij Rottier Dance Studio is iedereen welkom. Van jong tot oud en er is voor iedereen wel een dansvorm die aansluit bij zijn of haar wensen.

“Get social, Start dancing”

Bijna 40 jaar danslessen in Roosendaal

Toen John Rottier na jarenlange deelname aan regionale en nationale danswedstrijden in 1982 de balans opmaakte wist hij wat hij echt wilde: een eigen dansschool. Zo kwam het dat hij met de opleiding tot dansleraar begon. Vier jaar later in 1986 nam hij zijn diploma FDO dansleraar in ontvangst. Wie van z’n hobby z’n beroep wil maken zal echter van voor af aan moeten beginnen. Ook John Rottier ontkwam er niet aan. In 1984 begon hij met enkele danslessen per week in Café ’t Trefpunt aan de Kade te Roosendaal. Een start die in schril contrast staat met de huidige dansschool die tot een van de grootste en modernste in de regio gerekend mag worden.

Vanaf 1985 werden de danslessen verzorgd in een van de zaaltjes van Café ’t Wit Roosken aan de Nispensestraat (Nu het Japanse restaurant Osaka). Het aantal cursisten groeide gestaag. In 1987 werd het dan ook tijd de dingen wat grootser aan te pakken. Daartoe kocht hij de oude gymzaal van de openbare lagere school aan de Burgemeester Prinsensingel en bouwde deze om tot een kleine, maar zeer gezellige dansschool van 250 m2. Vanaf het moment dat echtgenote Lynda in 1991 de dans gelederen kwam versterken, verzorgen zij samen het grootste deel van de danslessen. Omdat de ambities van het ’danspaar’ toen al verder gingen dan de beschikbare ruimte aan de Burgemeester Prinsensingel toeliet, gingen John en Lynda Rottier na verloop van tijd op zoek naar een nieuwe locatie. Het werd de Vijfhuizenberg 52 in de Tolberg. De locatie bleek perfect en het perceel ruim genoeg om er een grote dansschool en voldoende parkeerplaatsen te realiseren.

In 1996 werd de dansschool aan de Vijfhuizenberg 52 officieel in gebruik genomen. Daarmee veranderde ook de naam. Danscentrum Rottier werd Rottier DanceMasters. Een naamswijziging die terugvoert naar de landelijke verandering van NBD Dansscholen in “DanceMasters” dansscholen. In 2005 werd de dansschool met een tweede danszaal uitgebreid. De in totaal ca. 600 m2 aan dansruimte zijn nodig om de groeiende vraag naar danscursussen en nieuwe dansvormen het hoofd te bieden.
Vanaf 2018 is de naam van de dansschool: “Rottier Dance Studio”. Een naam die meer aansluit bij de veelzijdigheid van een dansschool in de huidige tijd.

Logo Rottier jpeg

Rottier Dance Studio is lid van, en aangesloten bij:

 • DanceMasters Nederland
 • N.B.D.. Nederlandse bond van dansleraren
 • N.D.O. Nederlandse danssport organisatie
 • W.D.C. World dance council
 • Horeca Nederland


De levering van producten en diensten geschiedt conform:

 • Uniforme voorwaarden Horeca  UVH
 • Algemene voorwaarden Rottier Dance Studio 
 • Privacy policy  Rottier Dance Studio


Rottier Dance Studio is:

 • DanceMasters erkende dansschool
 • F.D.O. gediplomeerd
 • H.A.C.C.P. gediplomeerd 

 

Onze docenten

Kom je er niet aan uit?

Neem gerust contact op voor overige vragen!

Heb je een specifieke vraag of kom je er niet helemaal aan uit? Rottier Dance Studio helpt je graag verder. Daarom zijn wij altijd telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 22:00 en kunt u mailen voor meer informatie over jouw dansles. Reageren we niet, dan proberen wij zo snel mogelijk contact op te nemen en antwoord te geven op jouw vraag.